Lidt om mig

"Chamanens datter" (1.05 x 1,15 m. olie på lærred).


Jeg har en temmelig naturvidenskabelig og rationel tilgang til de ting jeg oplever, men for mange år tilbage var jeg på en workshop, arrangeret af Nationalmuseet, med Rebeca Gualinga - en jungleindianer fra Ecuador, hvis forfædrene var Pastazajunglens mest magtfulde shamanfamilie.

Mens hun formede sin keramik og gav sine faglige erfaringer videre, fortalte hun myter og historier om de første tider, om altings oprindelse, stjernerne, månen, flodfolket, planterne, dyrene og om hvordan de talte som mennesker og har sjæl, og hun fortalte om skovfolket og guderne, som gav os viden og indsigt. "Når jeg former leret, tænker jeg på mine drømme, på visioner fra en svunden tid, jeg husker historier min far fortalte, ånderne, anacondaerne og slangene dukker op i min hukommelse," ...
 Det var så fortryllende at overvære denne gamle, rynkede, solbrændte kone - og provokerende, fordi jeg ikke tror på shamaner og ånder og alligevel ønskede at jeg kunne opleve tingene på denne måde..

Jeg er medlem af foreningen Nordsjællandske keramikere.

Foreningen er for mig et uvurderligt netværk og den vigtigste kilde til inspiration og støtte.

 Foreningen har ud over den fælles udstillings virksomhed, to glasurgrupper, hvor der eksperimenteres med at udvikle nye glasurer, der er mange andre  initiativer samt undervisning og forskellige slags workshops.

Og her er min anden store inspirationskilde, min røde cykel, med den kommer jeg vidt omkring både fysisk og psykisk.

Nyeste kommentarer

18.10 | 14:23

KÆRE BIRTHE. Jeg er meget imponeret over dine kunstværker, båd...

21.11 | 16:08

Tillykke! Nu er du godt i gang med kommentarer på din hjemmeside. ...